miércoles, 31 de octubre de 2007

Siguiendo el tema

por su interés, he recopilado estas palabras de un consejero del RCDEspanyol, que permite seguir el tema.....y clarificarlo.

JOAN COLLET: `VIVIM IMMERSOS EN EL NACIONAL-BARCELONISME´(31/10/2007)

Els presidents d´alguns dels clubs esportius catalans donen suport a les queixes de l´Espanyol

Anit, el conseller de l´àrea social Joan Collet, va dir la seva als micròfons dels pogrames esportius nocturns de Catalunya Ràdio i de RAC 1 al voltant del tema de moda, el polèmic video "Catalonia. Terra de tots", on tots els clubs esportius de Catalunya tret d´un eren oblidats a l´hora de parlar de Catalunya com a terra d´acollida als nouvinguts provinents d´altres contrades.
Al conseller espanyolista li preocupa profundament el tema, no només com a "perico, també com a català. Aquest no és el seny del qual ens sentim orgullosos, fa temps que en el tema del futbol s´ha perdut. Vivim en el nacional-barcelonisme". Collet va deixar molt clar que, com a moltíssims catalans com ell, "a mi no em representa el Barcelona. Jo sé qui em representa i de quin equip sóc, i trobo una tonteria equiparar Gaudí o Casals amb tot això. És un greuge comparatiu molt dolent", a més de manifestar una profunda preocupació al voltant de l´aparició de mostres de manca de pluralitat com la del video: "poc a poc ens anem trobant amb coses d´aquestes que ens fan sentir extranys a la nostra pròpia terra. No se si d´aquí 10 anys hi haurà algu que no sigui d´aquest equip".
I què en pensen els dirigents de la resta d´equips de Catalunya, als quals feia esment Daniel Sánchez Llibre en la seva roda de premsa? Només un, el Joventut, ha declinat manifestar-se oficialment; la resta, majoritàriament, han expressat una línia d´opinió molt semblant a la del mandatari blanc i blau, amb una única excepció, la dels responsables de l´Akasvayu Girona Antoni Maceiras i Santi Sardà, que han comentat respectivament que el tema no deixa de ser una anècdota, i que el FC Barcelona és el club que representa Catalunya i no es senten ofesos pel video; val a dir que Akasvayu és un dels mecenes de la Fundació del club blau grana, fet que explicaria aquesta postura.
Però la seva és una postura minoritària; Pere Montserrat, president del Vilafranca, opina que "sembla que només hi ha un equip a Catalunya, quan nosaltres estem fent una integració total dels nouvinguts. La fem tant o mes que el Barça". Joan Maria Pérez Ortiz, responsable del Fraikin Granollers d´handbol, ha parlat de "falta de respecte absoluta a molts clubs de Catalunya". Xavier Salvadó, del Nàstic, diu que clubs com el seu tenen tot el dret a aparèixer en videos com aquest, a més de titllar de "falta de sensibilitat tremenda el deixar al marge altres institucions catalanes. Poc favor fa al sentiment de pais la Generalitat amb iniciatives com aquesta".
Finalment, Joan Sabater, president del Reus Deportiu, ha volgut manifestar obertament que dóna tot el suport a a Daniel Sánchez Llibre: "he parlat amb Dani, m´ha explicat com ha anat el tema, i estic totalment d´acord amb ell. Catalunya no és únicament el Barça. L´Espanyol te tot el meu suport".

pero no nos equivoquemos, no es un "tema" que afecte al RCDEspanyol....afecta a todos los catalanes, a sus derechos democráticos, a su pluralidad y a su reconocida aceptación a los recien llegados y a su integración...no será un DVD el que intente una vez más la manipulación de una verdad que vivimos en el día a día...pero Catalunya es més que un club.

1 comentario:

trubies dijo...

Totalment d'acord!