martes, 30 de octubre de 2007

¿Catalunya es el Barça y Ronaldinho...?

(de los periódicos) La Generalitat edita un DVD per explicar la pluralitat de Catalunya als nens immigrants on apareixen exclusivament nens vestits del FC Barcelona.

Ahir les agències donaven notícia d´una d´aquelles informacions que no per reiteratives, poden deixar de sorprendre, i que diuen molt poc de la pluralitat de les institucions catalanes: els Departaments d´Educació, Acció Social i Cultura de la Generalitat de Catalunya han editat un DVD que amb el títol de "Catalonia. Terra de tots. Les tres bessones a la Catalunya Real" (veure la nota de premsa de la Generalitat ), amb l´objectiu d´explicar als nen el caràcter de terra d´acollida que Catalunya te per als acabats d´arribar d´altres contrades, que està generant una forta polèmica aquestes darreres hores.
El video, del qual es distribuiran 10.000 còpies a 3.000 escoles i a 79 centres de recursos pedagogics i entitats de suport a immigrants, a banda d´apartats dedicats a la història, gastronomia, cultura i llengua de Catalunya, inclou un fragment dedicat al fubol i al seu paper integrador, però hi ha un detall de ben significatiu: només apareix reflectit el FC Barcelona, oblidant d´una manera flagrant la resta d´entitats catalanes, entre elles, obviament, el RCD Espanyol. En el fragment pot observar-se com un grup de nens, vestits tots amb l´equipació blau-grana, uns amb la primera vestimenta, i els altres amb la segona, disputen un partidet a les instalacions del club barcelonista, mentre reben la visita de les Tres Bessones, acompanyades d´un grup de nens de diferents ètnies. Com a punt final, apareix la publicitat institucional del FC Barcelona, just en el moment en que la pilota està a punt d´entrar a la porteria blau grana. Per acabar-ho d´adobar, en una de les promos del video apareix una de les Tres Bessones afirmant que "Catalunya és el Barça i Ronaldinho".
A la presentació del vídeo ahir al centre d'Educació Infantil i primària (CEIP) Ferran Sunyer de Barcelona, els titulars d'Educació i Acció Social, Ernest Maragall i Carme Capdevila, van destacat que es tracta d'una "eina atractiva" dirigida especialment a nens de 5 a 8 anys.Després de visionar el video de 31 minuts, envoltats de 150 nens de l'escola, la consellera del Govern català ha remarcat, curiosament, la "visió general que dóna del nostre país, així com la manera com s'organitza", i el conseller Maragall ha augurat un "èxit claríssim" del producte.
A les oficines del RCD Espanyol s´han rebut des-d´ahir diferents trucades i e-mails d´afeccionats espanyolistes indignats amb aquesta discutible iniciativa, curiosament publicitada com a destinada a sensibilitzar la població infantil sobre la plural i diversa societat catalana, i hores d´ara, el club blanc i blau està a l´espera de visionar el contingut íntegre del video per tal d´emetre la seva postura en un comunicat oficial.

Aixi dons haigues pogut afeiger el meu comentari sobre aquesta nova bejenada, de politics esquizofrenics, pero no ho fare...Catalunya es molt mes que els departaments "manipuladors" del fet plural i que continuen publicitan un pensament únic...i que no olviden pas que el Desperta ferro!!!! encara es viu.

1 comentario:

Ireneu Castillo dijo...

La culpa no es del club, sino de los miles de mindundis pelotas chupaculos que piensan que porque pongan el Far$a hasta en la sopa tienen su puesto de trabajo a salvo. Miserables!