martes, 18 de noviembre de 2008

Importants canvis al si del Consell d´Administració




18/11/2008.-Joan Collet es converteix en vice-president del club, i torna Germán De la Cruz com a conseller de l´Àrea Esportiva

Sorpresa i de les grans la que s´ha produït aquest dimarts a la reunió del Consell d´Administració del RCD Espanyol. Quan s´esperava que el tema estrella fos el futur del tècnic Bartolomé Márquez, el que ens ha deparat la nit és una remodelació del Consell d´Administració, amb uns canvis que molts inevitablement llegiran en clau de futur.

En primer lloc, cal explicar que el conseller Joan Collet, responsable de l´Àrea d´Expansió, es converteix a partir d´ara en un dels quatre vice-presidents de l´entitat. L´altra nota destacada és la tornada de Germán de la Cruz, un dels antics consellers de l´entitat i que va abandonar el màxim òrgan rector de la mateixa durant la Junta General d´Accionistes de l´any 2004, que torna al mateix per convertir-se en conseller d´una de les àrees importants de l´entitat, l´Esportiva. També es reincorpora un altre ex-conseller, Francesc Ciprés, que s´integra a l´Àrea d´Expansió i també s´ocuparà d´afers vinculats a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. A banda del reconeixement que supossa a la tasca de Collet el seu accés a la vice-presidència, especial significació te la tornada de Germán de la Cruz, un veritable cop d´efecte de Daniel Sánchez Llibre que d´aquesta manera ha aconseguit veure acomplert el seu desig de reincorporar al Consell els tres noms que al seu dia van ser els veritables damnificats del Sopar del Windsor. Recordem que al seu dia De la Cruz va abandonar el Consell a causa de les presions exercides pel màxim accionista de l´entitat, José Manuel Lara, que va vetar expressament la seva presència al mateix. De la Cruz l´únic conseller que va negar-se a possar inicialment el seu càrrec a dispossició de Daniel Sánchez Llibre, argumentant que la situació econòmica de l´entitat no era motiu suficient per acceptar el que va titllar de subestimació a nivell humà per part de l´editor, i va explicar que només el mateix president i la Junta General d´Accionistes tenien potestat per exigir-li la renúncia. Posteriorment, i aprofitant la seguent assemblea, va presentar la dimisió escenificant el seu distanciament amb el mateix Lara abandonant la sala quan l´editor va pujar a l´estrada per dirigir-se als assistents.
Dos homes a qui es veu com a possibles presidenciables en el futur

Posteriorment, el mateix De la Cruz ha reconegut que ha reconduït la seva relació personal amb el màxim accionista blanc i blau, arribant-se a especular l´any 2006 que podria encapçalar una candidatura presidencial de consens que comptés amb el suport del mateix Lara i d´Espanyol 3.0, juntament amb la cessió de les accions que tenia aleshores el mateix Daniel Sánchez Llibre, un extrem que De la Cruz va negar explícitament. Tot i això, sempre s´ha especulat amb la possibilitat de que acabi convertint-se el dia de demà en president de l´entitat, malgrat ell sempre ha manifestat que fins el dia que Sánchez Llibre manifesti al si d´una Junta General d´Accionistes que plega no vol plantejar-se cap escenari en aquest sentit. El nom de Germán de la Cruz va ser esmentat en una recent entrevista concedida al diari As pel germà del president, Josep Sánchez Llibre, on explicava que al seu parer Dani delegaria el ell les seves accions el dia en que decidís abandonar la presidència. Tampoc cal oblidar que Joan Collet, l´altre gran protagonista d´aquesta important remodelació al si del Consell, sempre ha entrat en les traveses que s´han fet a l´hora de parlar d´un nom que el dia de demà es converteixi en futur president del RCD Espanyol_1900.

No hay comentarios: