jueves, 10 de enero de 2008

consolidar el lideratge de la Catalunya esportiva emergent

En POL (pericos on line) encuentro este excelente artículo que firma Xavi Salvatella y que recoge la nueva realidad deportiva de Catalunya. Un buen análisis y las previsiones de futuro desde el sentimiento, conforman un cambio de tendencia que deja de lado, sobre todo en las nuevas generaciones el "pensamiento único" y que por su interés les ofrezco.

Propòsit pel 2.008: consolidar el lideratge de la Catalunya esportiva emergent
per Xavi Salvatella

10/01/2008

Catalunya és un país difícil de comprendre en la majoria d'aspectes. I esportivament, sobretot. L'existència del Barcelona -amb seccions a gairebé tots els esports principals de tradició a casa nostra- ha fet històricament difícil que altres entitats aconseguissin despuntar a l'exterior. L'Espanyol ha estat una referència en aquest sentit. I ho segueix sent. Però és prou evident el sorgiment d'un canvi de tendència, una generalització definitiva de la pràctica -i el sentiment- esportiu, que assegura el futur de tots aquells que han sabut i volgut viure més enllà del pensament únic esportiu d'ampla tradició a la terra.

És obvi que, en els temps que corren, ja pocs es creuen la cançoneta de la representativitat única blaugrana. Sortosament, Catalunya ha anat assumint que és basta i diversa pel que fa a mentalitats i accents. Avui, és més fàcil ser de la Penya, del Reus o del Granollers. I és més fàcil perquè al país hi emergeix una realitat esportiva nova: estem davant de l'arribada de la contemporaneïtat, també, en oferta sentimental. La truita no és girada del tot, però vola irremeiablement al revés de tornada a la paella. Per això és urgent recuperar projectes com el de la creació d'un canal de televisió conjunt i anar de bracet amb aquells a qui també se'ls ha volgut apagar la veu per sempre.

Considero que aquest ha de ser el propòsit essencial de l'entorn perico pel recent estrenat any 2.008. A banda de reforçar la vessant professional, hem de consolidar el nostre lideratge pel que fa a la Catalunya esportiva -i emotiva!- que emergeix molt diferent de com sempre ens l'han volgut vendre. I no ho hem de fer, és clar, a imatge i semblança de l'actuació històrica del Barcelona. Perquè l'Espanyol no ha d'ocupar l'espai de ningú. Ans al contrari, precisament hem d'ajudar en tot moment a garantir un marc en l'esport català on hi regni el respecte a la immensa diversitat de clubs i militàncies. Perquè a nosaltres no ens han fet passar mai pel tub. Som un exemple, sí. I cal dir-ho ben clar: a Olesa, per exemple, hi juguen de blanc-i-blau. I que això està canviant, agradi o no. Canviant d'una manera que es mostra perfecta pels nostres interessos: prescindint de veres del seu cada dia més superficial marxandatge tarambana. Som-hi. No defalleixis. Només el dia a dia ens portarà al cel.

Xavi Salvatella (pericosonline.com)


No hay comentarios: