miércoles, 2 de noviembre de 2011

‘A Catalunya ens han donat algun cop, però no ens callarem'
Collet: ‘A Catalunya ens han donat algun cop, però no ens callarem'

02/11/2011 (POL)

El conseller delegat del club lamenta en declaracions a Onda Cero el tractament que ha rebut el tema de la manipulació escolar als mitjans de casa nostra. La Generalitat nega cap campanya organitzada i afirma que són qüestions particulars dels centres


Redacció, 9:45 h. El conseller delegat del RCD Espanyol, Joan Collet, en declaracions concedides anit al programa esportiu d'Onda Cero Al primer toque, tornava a reiterar la postura oficial de l´entitat davant el seguit de denúncies que fent servir diferents canals estan sortint a la llum pública pel que fa a la situació de discriminació i imposició de determinats colors i sentiments que es viu a algunes les escoles catalanes. Un tema que vam destapar a PericosOnline.com la passada setmana arran d'una denúncia que va arribar a la nostra redacció en el sentit que a una escola d'una localitat del Baix Llobregat, en concret a una de les seves aules batejades com a Classe del Barça, es parlava de temes lligats al club blaugrana. Un fet que va ser motiu de queixa fins i tot al Consell escolar del centre, i que per desgràcia podem afirmar no és ni molt menys aïllat. I és que seguim rebent al nostre mail info@pericosonline.com tota mena d'informacions en el mateix sentit provinents de diferents indrets de casa nostra, i dels quals anem informant puntualment a la mateixa entitat: des de nens als quals els mestres han fet cantar perfectament arrenglerats en fileres a la porta d'escola l'himne del Barça el dia que es jugava la final de la Champions, a menjadors escolars adornats amb motius blaugrana i on l'hora la dóna el rellotge del Barça i on, atenció, els cuidadors insulten amb la dita "Perico que vuela, perico a la cazuela" als nens que no amaguen el seu sentiment perico, passant per pares que s'han trobat amb que als seus fills els mestres han pintat la cara de blaugrana a classe, a Associacions de Pares que tenen com a activitat el seguiment dels partits del Barça; i com aquests, molts i molts casos més.

Farts d'aquest adoctrinament i del silenci dels mitjans

Collet, davant aquestes denúncies, reiterava el grau d'indignació de tot l'espanyolisme, i en concret de l'entitat, per aquest fenòmen d'adoctrinament que s'està donant en l'àmbit escolar: "Com a club de referència a Catalunya, hem aixecat la veu per les queixes de socis. Ha arribat un moment en que diuem prou, per això hem fet aquesta denúncia". Paradoxalment, o potser no tant, aquesta denúncia està tenint molta més repercusió fora de Catalunya, a la resta d'Espanya, que no pas a casa nostra: "Quan ho hem denunciat, hi ha hagut alguns mitjans a Catalunya que ens han acusat de victimisme; diuen que potser tenim raó, però que aquestes no són les formes o que no és el moment, quan el que volen fer és convertir en normal quelcom que no ho és. Ens han donat algun cop, però no ens callarem... El que passa a Catalunya que tots els mitjans malgrat saben que tenim raó, miren cap un altre cantó. Qualsevol dia surt la Cavalcada amb els Reis vestits de blaugrana i la gent ho troba normal. Des de que hem sortit cap diari esportiu de casa nostra ha parlat d`aquest tema; han tret les meves declaracions, però res més". Quelcom confirmat per la periodista Susana Guasch, que desvelava que "hi ha redactors en cap de mitjans de primera línia a Catalunya que no volen parlar de l'Espanyol; els hi és igual el que passa, no els interessa. La premsa està entregada al Barça".

Els pares, indefensos

El conseller delegat, que ha insistit en que "això no te res a veure amb el Barcelona com a institució", ha reiterat que "estem tenint moltes queixes de pares, i no només de nens. Volen convertir en normalitat quelcom que és una vergonya per la nostra terra". A més, ha parlat dels fet, d'altra banda comprensible, que a molts pares els hi costa donar el pas de denunciar aquest fets més enllà de les queixes privades: "Més que per por a represàlies, és perquè se senten indefensos. Si els diuen d'escola que el se unen ha dànar a visitar el Museu del Barça, què han de fet, quedar-se amb el nen a casa...? Ha de ser algú del Departament d' Ensenyament qui prengui mesures". Precissament La Generalitat, segons reflecteixen alguns mitjans que han consultat fonts del govern català, no reconeix cap mena de campanya i es treu la responsabilitat de sobre afirmant que tot obeeix a qüestions particulars dels diferents centres i que en cap cas es fomenta el pensament únic blaugrana.

No hay comentarios: