jueves, 10 de noviembre de 2011

Aquesta és l'estàtua de Dani Jarque



10/11/2011 (leido en POL)
El diari El 9 ens descobreix quin és el resultat final de l'obra realitzada per l'artista Marta Solsona. Encara està per decidir si s'ubicarà a Cornellà-El Prat o a Sant Adrià


Redacció, 12:00 h. Avui el diari El 9 ens mostra unes imatges de com és l'estàtua que l'artista Marta Solsona ha realitzat de Dani Jarque, l'etern capità blanc-i-blau que va perdre la vida el 8 d'agost de 2009 a la localitat italiana de Coverciano, on la primera plantilla blanc-i-blava estava duent aterme el seu stage de pretemporada. Tal com explica el diari, instants després d'assabentar-se de la tràgica mort del 21, la Marta va sentir una necessitat irrefrenable d'esculpir una imatge que irradiés la seva força i intel·ligència esportiva; ben aviat, el seu ímpetu va trobar resposta gràcies a que el RCD Espanyol li va demanar que concebés una escultura de tribut al futbolista. Solsona es va posar mans a l'obra, segons reconeix, "amb molta tristesa; vaig plorar i sentia ràbia, però al mateix temps tenia una energia interior desbordant que m'empenyia, que em guiava".

Aquesta obra és a punt de ser inaugurada al seu emplaçament definitiu, que encara està per decidir. En principi seblava que el seu emplaçament seria la porta 21 de l'Estadi de Cornellà-el Prat, tot i que darrerament també s'ha especulat amb que podria ubicar-se a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, que ben aviat durà el nom de l'enyorat capità. Encara no hi ha una data marcada en el calendari, però tot indica que serà abans que finalitzi l'any.

No hay comentarios: