miércoles, 9 de marzo de 2011

Pochettino: `No tinc cap dubte que tornarem a la senda dels triomfs´


(Noticia publicada en POL, que por su interès reproducimos)

09/03/2011
El tècnic espanyolista es mostra optimista davant la possibilitat de poder anar recuperant efectius. L´hispanoargentí torna a defensar aferrissadament l´aposta pel planter: `Si volem que els joves siguin un referent en el futur els hem d´ajudar´


Sant Adrià, 14:45 h. Mauricio Pochettino és sense cap mena de dubte una de les persones més satisfetes en veure com tant en la sessió d´ahir com en la d´aquest matí es consolida la possibilitat de recuperar d´una vegada homes que són molt importants en els seus esquemes, com són Dani Osvaldo, Raúl Baena, Juan Forlin i Javi Márquez.

Tornarà la dinàmica positiva

Un aspecte aquest que el fa ser força optimista després de la quantitat de lesions que està patint l'equip aquesta temporada, tot i que ja ha avançat que en cap cas es forçarà cap tornada. En concret, pel que fa a Baena, Forlín i Márquez ha explicat que el seu procés és força positiu: "Ja els vau veure entrenar ahir, mostren una bona evolució i esperem poder comptar amb ells. Això si, amb la precaució que cal tenir en aquest tipus de casos. Sóc optimista perquè si recuperem els jugadors que tenim fora, serem un equip més sòlid, amb aspiracions i garanties... Hem tingut moltes dificultats, hi ha una realitat a la qual no podem escapar. En els últims mesos hem estat víctimes d´alguns casos de mala fortuna sobre tot pel que fa al tema de les lesions, i això trastoca la dinàmica de l´equip. Però sóc optimista, veig l´equip treballant bé, i quan recuperem efectius serem més forts del que som ara. Hem fet una primera volta bastant bona, i a la segona, per diferents motius, ens està costant més treure els resultats, però no tinc cap dubte que tornarem a la senda dels triomfs".

L´equip mai ha deixat de creure

Pochettino ha volgut deixar clar que malgrat els mals moments viscuts darrerament, l´equip en cap cas ha perdut la confiança en el projecte i la filosofia que emana del mateix cos tècnic: "Mai ho han fet, buscar que hi han dubtes al que venim plantejant aquests dos anys i mig és buscar-li al gat tres potes. Mes enllà que algú vulgui veure coses que no existeixen, l´equip esta implicat al 100% amb el qe proposa el cos tecnic, no tenim cap dubte ni queixa en aquest sentit". De la mateixa manera, ha volgut insistir en que l´equip segueix tenint com a gran aspiració la competició europea, però sense que això supossi una pressió afegida donat que són conscients de les dificultats amb les quals s´estan trobant pel camí: "Nosaltres no estem amb aquesta pressió, vivim una realitat que tothom coneix i que no cal repetir cada vegada que parlo en públic. Som els primers interessats en guanyar tots els partits i estar el més a dalt possible perquè ens dona prestigi, orgull, i faria felç tota la gent. De vegades sembla que s´insinui que falti ambició, quan som els primes interessats en guanyar, però també hi han circumstàncies que s´han de tenir en compte en fer aquest tipus d´anàlisi, no es pot amagar la realitat".

Defensa incondicional dels joves del planter

Finalment, ha volgut fer una defensa encesa de l´aposta pels homes del planter, la mateixa que ve seguint des de la seva arribada a la banqueta espanyolista, negant que se´ls estigui sotmetent a una pressió excesiva: "Tant de bo molt joves visquin aquest tipus de pressió. Quan val aquesta experiència que estan guanyant ara? Jo mateix vaig començar amb 17 anys comentent moltes errades, i a molts grans futbolistes també els hi ha passat amb aquesta edat. Hem de donar-li a tot un curs normal, estic encantat amb els joves, que estan agafant una expèriència que els serà molt positiva cara al futur. Creiem en els joves, i suportarem totes les seves fases d´evolució, en el futur ens donaran moltíssimes alegries. Ells tampoc es senten pressionats, ells han de sortit a entrenar i jugar amb tota la tranquilitat necessària. Si tant estimem aquest club i tant volem que la gent del planter siguin referents en el futur, els hem d´ajudar. Aquests situacions m´agraden perquè serveixen per veure com reaccionen davant aquestes situacions".

No hay comentarios: