martes, 2 de marzo de 2010

German de la Cruz deixa clara quina serà la política de fitxatges aquest estiu02/03/2010 "Pericos on line"


El conseller responsable de l´Àrea Esportiva afirma que només s´anirà al mercat si no hi han homes del planter que puguin ocupar les demarcacions a reforçar

Redacció, 21:30 h. És un fet constatable a nivell purament estadístic que dels fitxatges que van arribar el passat estiu a l´Espanyol, Iván Pillud, Facundo Roncaglia, Juan Forlín, Ben Sahar, Fernando Marqués, Shunsuke Nakamura -ja desvinculat de la disciplina blanc-i-blava- i Joan Verdú, només aquest darrer, que ha intervingut en 21 dels 24 partits de Lliga, i ja sigui per causa de les lesions o per motius estrictament tècnics, la resta no estan tenint un paper massa important si més no a nivell de minuts. De fet, com s´explicava en un estudi elaborat per la redacció del programa La Graderia d´Ona FM, de tots els jugadors de la primera plantilla, i per ranking de minuts disputats, només destacaria l´esmentat Verdú, que seria el 5è home en presència, seguit ja de lluny per Forlín, que seria el 10è. Uns números decebedors que contrasten amb el paper cada vegada més destacat dels homes provinents del planter, que de mica en mica segueixen guanyant per mèrits propis presència en l´equip.
Es prioritzarà el planter a l´hora de reforçar el primer equip

Precissament aquest fet sembla que tindrà continuitat com a política de club en el futur immediat, i determinarà en bona mida la política de fitxatges de l´entitat aquest proper estiu; aixi ho ha explicat en declaracions a l´esmentat programa d´Ona el conseller cresponsable de l´Àrea Esportiva, Germán de la Cruz, que ha deixat molt clar que l´entitat només buscarà al mercat futbolístic omplir aquells forats que no puguin ser coberts per homes del planter. De la Cruz ha explicat que aquesta circumstància de que els homes del planter estiguin guanyant la partida als fitxatges vinguts de fora es dóna "a ratxes; portavem una de la qual no sortien jugadors del nostre futbol base, i ara tenim una altra en que sí. Donat el cas, qui millor ho faci és qui ha de jugar". El conseller reconeix que ael donar un paper cada cop més rellevant al futbol base ve donat en bona mida pel tema econòmic, que "no només a l´Espanyol sino a tota la Lliga és delicat; si tens un planter, el que vols es que en surtin jugadors". Com hem explicat al començament, aquest èxit del planter condicionarà decissivament la política de fitxatges que es durà a terme aquest estiu, i és que De la Cruz, a la pregunta de si es fitxaria poc o gens en aquest mercat, ha reconegut textualment: "tu ho has dit, no ho cal que ho digui jo, aixi de clar... nosaltres venim de l´agreujant de la construcció d´un estadi extrordinari, que te una part positiva que és que s´ha convertit en l´orgull de tots els espanyolistes, però te una part negativa, i és que econòmicament ens ha fet trontollar. Ara, el que hem de fer és possar ingeni, que totes les despeses que es facin siguin perquè no hi ha més remei, i les que siguin un luxe, no es facin, i a partir d´aqui cara a l´any vinent només es reforaria algun lloc molt concret pel qual veiessim que dintre de la casa no hi hagi un jugador que pugui aspirar al lloc". De la Cruz ha recordat que seguir aquesta política és en bona mida "un tema de paciència; tots volem que des-del primer dia les coses surtin bé, però no pot ser així. Recordo el cas de Baena, al qual se´l va xiular al començament, i ara se´l veu com a insustituïble. És questió de paciència i calma, perquè és molt fàcil a un jugador que debuta si no te el suport de l´afició, cremar-lo definitivament, i això s´ha d´evitar".

Les decisions, a final de temporada

Tornant al tema dels fitxatges de l´estiu, hi han tres casos, els de Pillud -que avui mateix en declaracions a Catalunya Ràdio es mostrava convençut d´acreditar mèrits suficients a final de temporada per guanyar-se en no haver de tornar a Tiro Federal-, Roncaglia i Osvaldo, que són jugadors cedits amb opció a compra; sobre la possibilitat de que aquesta s´acabi executant, De la Cruz ha afirmat que "les decisions es prendran a final de temporada en base al rendiment del jugador i el cost definitiu que hi hagi".

No hay comentarios: