miércoles, 21 de diciembre de 2011

L'Espanyol en forma a la COPA(Cronica de Pericos on Line)

L’Espanyol solventa amb contundencia la eliminatoria i ja espera rival al sorteig de divendres


Amb més facilitats de les previstes l'Espanyol de Pochettino va deixar a la cuneta al Celta de Vigo, un equip que semblava que plantejaria mes dificultats desprès del partit d'anada. Però ja des de l'alineació va quedar clar que els blanc i blaus es prenien ben seriosament aquest torneig on ja esperen rival per la eliminatoria de vuitens que es sortejarà divendres, sempre amb el Derbi a l'horitzó.
Havia avisat Pochettino que no s'en refiava del Celta i això quedà palés a l'alineació presentada on hi havia més titulars que suplents i entre aquests va sorprendre especialment la inclusió de Canal per Galán. I les percepcions del tècnic no anaven desencaminades: els gallecs van plantar cara des de l'inici comptant amb clares ocasions per avançar-se i posar la por al cos de la escasa parroquia espanyolista congregada a l'estadi. No fou fins al quart d'hora que l'Espanyol començà a generar joc d'atac, principalment en accions conduides per Álvaro, caient a les bandes i permutant constantment posicions en atac. També Sergio, molt actiu, intercanviava amb el de Badalona el rol de davanter centre, però ni l'un ni l'altre pogueren acabar de cristalitzar cap jugada. Una acció debilitaría decissivament als visitants, l'expulsió per doble groga de l'ex espanyolista Quique De Lucas, que no va tenir gaire temps de gaudir de la gespa de Cornellà. L'acció inmediata, un xut creuat de Weiss des de la frontal que el porter Sergio no podía sinó veure entrar. El gol asserenava els ànims i el joc espanyolistes, i deixava encarrilada l'eliminatòria. Poc desprès, en la millor acció del partit fins aleshores, una bona combinación entre Weiss i Verdú acabava amb una pilota d'or que li posava el barceloní a Romaric que no podía rematar amb prou encert per superar Sergio. Era l'epíleg d'un primer temps on l'Espanyol deixava encarada la feina per rematarla a la represa.

I millor manera de començar-la imposible. Álvaro entrava amb tot a rematar un corner i introduia porter i pilota dins signant el seu tercer de la temporada. La classificació estava al sac, i Romaric gairebé la certifica minuts desprès en una passada xut que va poder significar el tercer. Molt més a prop va semblar quan Weiss, sense angle, controlava a pocs metres de la portería i la creuava a la base del pal. Un altre pal, aquest cop el travesser, impedia aquest cop que Sergio aconseguís el gol. Es sentía cómode l'equip perico, confiat en les seves forces. Fins i tot Pochettino ho devia veure clar perquè ordenava l'entrada de Dátolo. I el tercer arribava d'una manera ben curiosa, Álvaro recollia una passada en profunditat, es desfeia del seu marcador en un control orientat, se li anava la pilota al superar el porter i al girar-se xutava a la tibia d'Hugo Mallo que veía com el remat en parábola superava al seu porter. Un xic de la fortuna necessària que s'havia negat en accions anteriors. Reaccionava el Celta per mitjà de David Rodriguez, que rematava a boca de canó un centre passat on Casilla i Forlín podien haver fet quelcom més, però gairebé a la següent jugada Sergio tornava a deixar la distancia al mateix lloc al rematar de cap un precís centre de Dátolo. Com el partit semblava decidit, l'àrbitre va decidir afegir-hi una mica de salsa expulsant Amat per una doble groga que ningú va veure. Poche reubicava a Forlin i ordenava el canvi de Sergio, que era substituit enmig d'una gran ovació -qui ho havia de dir fa un any- per Rui Fonte. Però el joc perico no es ressentí gaire, i les oportunitats es seguiren succeint a peus d'Álvaro i Dátolo, però sense acabar de quallar en un gol i amb una deixadesa in crescendo que permeté al Celta anar apropant-se a la portería de Casilla. El d'Alcover es lluia en un xut de lluny, però no podía fer res per impedir el segon del Celta, anecdòtic abans del xiulet final. L'Espanyol ja és a vuitens i divendres coneixerà el seu rival per la propera ronda. Sens dubte la millor manera d'encarar els Nadals.

No hay comentarios: