sábado, 17 de abril de 2010

"El cel és blanc-i-blau"


Divendres 16 Abril 2010
Emocionada jornada d'homenatge a Jarque

La d'avui ha estat una jornada molt especial, que el club ha volgut centrar en el record a la figura del nostre mític capità, Dani Jarque, just un dia abans de l'emocionant derbi davant del FC Barcelona, el primer a l'Estadi RCDE, que el nostre desaparegut jugador li hauria encantat jugar. En primer dels actes de la jornada ha estat el descobriment d'una placa commemorativa a la porta núm. 21, que va congregar les mostres de condol espontànies de milers de seguidors, i que avui porta el seu nom. A més, en aquesta mateixa zona d'accés a l'estadi s'ha presentat el mural amb multitud d'objectes i peces deixades pels qui es van apropar a aportar el seu petit record.

Nombroses personalitats del món de l'esport i la política han volgut ser presents en un acte tan emotiu, junt amb la família de nostre etern 21. La Secretària General de l'Esport, Anna Pruna, els alcaldes de Cornellà i el Prat de Llobregat, Antoni Balmón i Lluís Tejedor, el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, Josep Maldonado, Senador de CIU i responsable del Dani Jarque Football Park a Ghana han acudit a una cita molt especial, com ha fet la plantilla al complet, una àmplia representació del Consell d'Administració, amb el president Dani Sánchez Llibre al capdavant, de la Fundació Privada del RCDE, representants de tots els estaments del club, els exconsellers Dani Ballart i Anna Maria Fusté, nombroses jugadores del femení, exjugadors com Eloy Pérez, Josep Samper, Josep Maria Gallart, Manolo Val, Xavi Escaich, Àngel Morales, Macanás, Pedro Nieto, o exentrenadors com Tintín Márquez, entre molts altres. Tampoc no han faltat Josep Guardiola, Andrés Iniesta i Manel Estiarte, en representació del FC Barcelona.

L'acte ha comptat amb parlaments molt emotius, que han destacat la gran persona i futbolista que ens va arrabassar aquell 8 d'agost. Sánchez Llibre, primer, ha volgut deixar clar a la seva família "que ja saben que l'Espanyol estarà sempre en el seu costat per a tot el que necessitin. Gràcies per tot, i especialment per haver-nos donat el Dani". El portaveu de la família Jarque, Mágic Díaz, ha revelat una nova iniciativa que ha pres amb el club, i que va néixer d'una proposta que va fer la capitana del Femení A, Miriam Diéguez. S'han confeccionat uns braçalets amb el número 21, que portaran tots els capitans dels conjunts de la factoria blanc-i-blava.

Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol, ha protagonitzat també un discurs emocionat en el qual ha explicat algunes anècdotes personals al costat de Dani Jarque, ja que ambdós són de Sant Boi de Llobregat. El màxim mandatari de la FCF ha recordat les paraules de Dani en la seva darrera trobada: "Qui ens hagués dit fa anys que jo seria jugador de Primera Divisió a l'Espanyol i que tú series el president de la Federació Catalana, eh, Jordi... ". Casals, també ha volgut recordar el valor de Jarque com un "autèntic mirall on mirar-se per a tots els nens i nenes" i com sempre va defensar el nostre capità, des de molt nen que "jo sempre seré de l'Espanyol".

També ha volgut adreçar unes paraules als familiars de Dani i els assistents a l'acte la Secretària General de l’Esport, Anna Pruna, explicant que "la seva marxa ens ha afectat molt a tots. Dani s'ha convertit en un autèntic símbol, que desprèn admiració i respecte a tot el món. És, més que mai, un símbol de la força de l'Espanyol".


Presentació pública de "El cel és blanc-i-blau"

A més d'aquestes cerimònies, també s'ha dut a terme la presentació al públic del llibre El cel és blanc-i-blau, la recopilació de "21 històries del 21" explicades pels seus amics i companys en el futbol, i en el que han participat Mauricio Pochettino, Ernesto Valverde, Coro, Moisés, Chica, Andrés Iniesta, Fernando torres, Cesc Fábregas o Vicente del Bosque, entre d'altres.

Els autors del llibre, els periodistes Moisés Llorens i Bruno Alemany, han explicat les seves intencions amb el llibre a tots els presents un dia tan especial, així com Manel Rodríguez, autor del pròleg ha reiterat que Dani Jarque era "una persona que et guanyava".

No hay comentarios: